Skip to main content

Évszakok szerinti termékhasználat

Attól függően, hogy meleg vagy hideg az időjárás odakint, bőrünk különböző ápolást igényel

Mit jelentenek az évszakoknak és napszakoknak megfelelő használat?

Aki a természet ritmusával együtt mozog, az tudja, hogy a bőrápolás során célszerű ugyanezt a ritmust lekövetni. Ezért a Tradi Natural termékei között, alkalmazásukat tekintve nyári és téli kencéket találsz. Ezeken belül pedig javaslatot találsz éjszakai és nappali használatra.

Nyári kencék: könnyű állagú, könnyen beszívódó kencék, melyek elsődleges célja a hidratálás vagy a napvédelem.

Téli kencék: sűrűbb állagú kencék, melyek elsődleges célja a bőrvédelem.

Nappali kencék: könnyű állagú, könnyen beszívódó kencék, melyek fényre nem érzékenyek, vagy nyáron napvédőt tartalmaznak.

Éjszakai kencék: hatóanyagokat tartalmazó kencék, melyek célja a bőr táplálása és regenerálása az éjszaka során, így nem célszerű, ha más anyagokkal is keverednek (pl. smink készítmények, környezeti szennyeződések).

Időjárástól vagy évszaktól függ a kencék használata?

Az összefoglaló táblázatban láthatod, hogy majdnem minden kence használható télen és nyáron, egész évben, azonban egyes termékek esetében más napszakokban. Ennek oka, hogy a nyári kánikulában a bőr – bőrtípustól függetlenül – kevesebb külső emulzió befogadására képes.

Nyári, forró nappalokon a könnyű, azonnali beszívódású krémeket szeretjük, és inkább este célszerű a sűrűbb, hatóanyag tartalmú kencék felvitele. Míg télen, a hidegebb időjárásban bőrünk nappal is elviseli a sűrűbb állagú kencéket. Télen a zsírosabb hatóanyagú kencék javasoltak hidratálásra, nyáron pedig a vizesebb kencék.

Ugyanakkor a kencék napszakhoz kötött használata az életmódodon is múlik. Pl. ha sokat tartózkodsz szabadban, nyáron célszerű az intenzívebb napvédelemről gondoskodni, télen pedig a hideg elleni bőrkirepedezéstől kell óvni a bőrt. Mind a két esetben a sűrűbb kencék alkalmazása célszerű.

Milyen bőrtípusra javasolhatóak a Tradi Natural termékei?

A tapasztalat azt mutatja, hogy a normál, zsíros és érett bőrrel rendelkezők a nappali/nyári típusú kencéket szeretik használni, a száraz és kombinált bőrrel rendelkezők pedig az éjszakai/téli típusúakat.

Azonban a szabadtéren sokat tartózkodók bőrtípustól függetlenül gondosabb védelmet igényelnek! Ezért a Tradi Natural termékeinek használatát nem a bőrtípus fogja meghatározni, hanem az, hogy milyen ritmusban élsz.

Szükséges a kencék hűtőben történő tárolása?

A természetes tartósításban hiszünk, melyek rövidebb hatótávúak. Ezért a Tradi Natural kencéi biztonságosan 6 hónapon belül használhatók fel.
Tárolásuk hűvös helyen javasolt, 25 C alatti hőmérsékleten! Napfényre ne tedd ki!

Ha nyáron utazol, túrázol, célszerű az utazócsomagok közül választani a kisebb kiszerelés miatt. Utazás során a kisebb kiszerelés nem csak tárolási hely szempontjából praktikus, hanem higiéniai szempontból is: a kisebb kiszerelést könnyebb hűvös és sötét helyen tárolni utazás alatt is. Ezen kívül, ha esetleg felhevülne, könnyebben visszahűl. Célszerű az utazás során elhasználni, részben ezt a célt is szolgálja a kisebb csomagolás. A többszöri felmelegedés és visszahűlés csökkenti a kence élettartamát és tartósságát.

Webshop-ban található kencék felhasználási táblázata (új termékek megjelenésével bővül):

Nyár Tél
nappali éjszakai nappali éjszakai
Gyümölcs varázs hidratáló x x x
Gabona-méhpempő x x
Levendula arckrém x x x
Ligetszépe-vadrózsa Q10 x x
Vitamin bomba éjszakai arckrém x x
Szezám-grapefruit arc-és testápoló x x x
Menta-kakaóvaj testápoló x x x
Intenzív kókuszos testápoló x x x