Skip to main content

Statisztikák alapján az arckrém a hölgyek által legkeresettebb kozmetikum. Lássuk ennek az okait:

Az arc testünk legkifejezőbb része, mind anatómiai, mind lélektani szempontból. Mindenekelőtt ne felejtsük el, hogy a fejünk az a testrészünk, ahol a főbb testi “állomásaink” helyezkednek el:

  • a fő artéria és véna
  • Fontosabb nyirok központok
  • Számos izom
  • Valamennyi meridián pálya

Mindennek központja az arc, amely kiterjedt ér-és izomhálózattal rendelkezik, a hozzájuk kapcsolódó idegpályákkal együtt. Az arcberendezésünk napi szinten  “árulkodik” arról, ami a testünkben és az életünkben zajlik. Az arcunkon látszik ha öröm vagy bánat ér, ha frissek vagy nyúzottak vagyunk, az arcbőrünkön látszódik meg legjobban amit eszünk. Ezen kívül valamennyi energiapálya (meridián) végigfut az arcon és nyakon. És nem utolsó sorban az arcunk az a testrészünk, amelyet a legjnkább kiteszünk a környezeti hatásoknak, lévén hogy nem bújtatjuk ruhába, mint a testünk egyéb részeit. 

Mit jelent mindez a bőrápolásban? Röviden: fokozottabb gondoskodást. Az arcról való gondoskodás szűkebb értelemben a kozmetikát és arcmasszázst jelenti (külső gondoskodás). Tágabb értelemben pedig mindazon tevékenységeket, amelyek összefüggenek az arc minőségével: pl. friss levegőn tartózkodás, arc-és testmozgás, táplálkozás, meridiántorna, masszázs, relaxálás (belső gondoskodás). 

A külső bőrápolás tekintetében így kiemelten fontos, hogy arcbőrünk kapja meg, ami neki jár: minőségi, természetes bőrápoló szereket, nagyobb mennyiségű hatóanyagot, mint a testünk egyéb részei. Utóbbi kategóriába tartoznak a vitaminok, ásványi anyagok, amelyek javarészt megtalálhatóak a hidegen sajtolt növényi olajokban, de ha ez nem volna elég, megtalálhatóak kozmetikai hatóanyagok (lehetőleg természetes kivonatok) formájában is, melyek segítik a bőr hidratálását és gátolják a bőr öregedését (anti-aging). Minderre jelentősen rásegítenek a gyógynövények hatóanyagai, amiről lesz még szó bőven a későbbiekben!

Leave a Reply