Skip to main content
A szezámolaj az ókori idők óta az egyik legnépszerűbb bőrápoló olaj. Lássuk, mi mindenre tudod otthon használni! Íme néhány egyszerű házi kozmetikai alkalmazási mód:
➡️ Arclemosás
Furcsán hangzik elsőre az olajos arclemosás? Csak addig, amíg ki nem próbálod!
Cseppents néhány csepp szezám olajat egy vizes arclemosó korongra és töröld át az arcodat vele. Az olaj hatékonyan távolítja el a sminket és az arcon lévő szennyeződéseket. Ha a lemosást követően nem szereted a bőrödön az olaj érzését, folytasd a műveletet a szokásos arctisztítási és azt követő arcápolási rutinoddal.
Tipp: a szezám olaj helyettesíthető (vagy kiegészíthető) szőlőmag vagy mandula olajjal.
➡️ Bőrápolás
Fürdés, mosakodás után, lehetőleg este, vizes bőrbe masszírozd be az olajat, tetőtől-talpig. Nem vizes krém, nem fog azonnal beszívódni! Te csak dőlj hátra, hagyd az olajat dolgozni. Néhány alkalom után érezhetően rugalmasabb a bőröd, javul a hidratáltsága, főleg télen, amikor a bőrödnek szüksége van a tápanyagokra. Ne hagyd ki a talpadat sem!
Tipp: A szezámolajban lévő tápanyagok hatását fokozhatod pár cseppel kedvenc illóolajodból. Egy kis üvegbe tölts bele szezám olajat, ebbe csepegtesd az illóolajadat (ez esetben a szem környékét hagyd ki). Javasolt arány kezdetnek, 10 ml hordozóolajhoz 1 csepp illóolaj.
➡️ Hajápolás
Vizes hajba és fejbőrbe masszírozd be a szezám olajat és hagyd minimum fél órát állni. Hagyj magadnak én-időt, hagyd az olajat hatni! Utána mosd ki a hajadból. Aki szereti, a hajvégekben benne is hagyhatja.

Leave a Reply