Skip to main content

Házi praktikák kókusz olajjal:

Rugalmas bőr, erős haj, dús szempilla: ezt nyújtja a kókuszolaj! Bármelyik élelmiszerboltban könnyen beszerezhető, nem csak főzni lehet vele. Kövessük a többezer éves ayurvéda tanait, próbáljunk ki néhány egyszerű házi praktikát a kókusz varázserejével!

  • Fürdőolaj kókusszal:

Töltsd tele a kádat meleg vízzel és önts bele kókuszolajat (előzetesen fel kell olvasztani, hogy folyékony állagú legyen). A fürdővized ilyen módon nem szárítja ki a bőrödet, az olaj hidratál és ellensúlyozza a víz keménységét is. Fürdés közben a bőröd magába szívja az olajat. Ha fürdés után soknak érzed magadon, egyszerűen töröld le a felesleges olajat. Tipp: A kókuszolaj hatását fokozhatod kedvenc illóolajoddal, előzetesen az olajba csepegtetve és elkeverve.

  • Szempilla dúsítás:

A kókuszolajat imádja a szemkörnyék, a szempillád pedig külön köszönetet mond, ha estére kap egy kis kókuszolajat. Vékony rétegben kend be a szemed és szempillád esténként, az eredményt meglátod egy hét múlva!

  • Hajerősítés:

Hajmosás előtt olajozd át a fejbőrödet és a hajadat, egészen a hajvégekig, az erős hajszálakért. Az ázsiai asszonyoknak évezredek óta beválik, próbáld ki te is bátran! Hagyd állni az olajat a hajadon legalább fél órát, majd mosd ki belőle a felesleget, lehetőleg natúr samponnal.

Tipp: A kókuszolaj hajápolási célra jól kombinálható rozmaring, zsálya, vagy levendula illóolajjal. Az elérni kívánt hatástól függően érdemes kiválasztani a számodra megfelelőt.

Leave a Reply